De geëmailleerde gietijzeren Le Creuset Skillet is ontworpen om hoge temperaturen te weerstaan. Opvallende kenmerken van deze pan zijn de in één stuk gegoten gietijzeren handgreep en de twee schenktuitjes. Het is belangrijk op te merken dat de handgreep warm kan worden, dus het gebruik van een pannenlap of ovenwant wordt aanbevolen.
Wat deze skillet onderscheidt van de reguliere koekenpannen van Le Creuset is onder andere de gietijzeren handgreep. Hierdoor kan de pan niet alleen gebruikt worden op alle warmtebronnen, inclusief inductie, maar is hij ook geschikt voor gebruik in de oven en onder de grill. Met deze pan kunt u niet alleen vlees bakken, maar ook gerechten langzaam laten garen in de oven of gratineren.
Voor optimale bakresultaten verwarmt u de pan op een matig vuur en voegt vervolgens de vetstof toe. U kunt dan direct het te bakken product in de pan leggen en in de meeste gevallen zelfs de hittebron temperen. Het gietijzer houdt voldoende warmte vast, waardoor de pan niet te snel afkoelt. Laat het vlees even rusten om een korst te vormen voordat het vanzelf loskomt.