Artikelomschrijving
De Le Creuset Skillet is gemaakt van geëmailleerd gietijzer dat bestand is tegen hoge temperaturen. Een opvallend kenmerk van deze pan is de gietijzeren handgreep die in één stuk is gegoten, samen met de twee schenktuitjes. Let op dat de handgreep warm kan worden, dus het gebruik van een pannenlap of ovenwant wordt aanbevolen.
Wat de skillet onderscheidt van gewone koekenpannen van Le Creuset is dat de greep ook van gietijzer is, waardoor de pan niet alleen geschikt is voor alle warmtebronnen, inclusief inductie, maar ook veilig is voor gebruik in de oven en onder de grill. Naast het bakken van vlees, kunt u met deze pan ook gerechten langer laten garen in de oven of gratineren.
Voor het beste bakresultaat verwarmt u de pan op matig vuur en voegt vervolgens vetstof toe. U kunt het te bakken product direct in de pan leggen en in de meeste gevallen zelfs de hittebron temperen. Het gietijzer behoudt voldoende warmte om niet te snel af te koelen. Geef het vlees even de tijd om een korst te vormen voordat het vanzelf loslaat.
Le Creuset biedt een levenslange garantie op fabricage- en kwaliteitsdefecten van het gietijzer.
Reinig de Le Creuset skillet met warm water en afwasmiddel.