Met de Z10, het meesterwerk van Zwitserse ingenieurskunst, wordt het spectrum van koffiespecialiteiten verdubbeld. Met slechts één druk op de knop bereidt de Z10 het hele scala aan warme koffieproducten, van een intense espresso tot de trendy flat white. Daarnaast biedt de Z10 voor het eerst toegang tot een compleet parallel universum van koffiegenot met zijn Cold-Brew-specialiteiten, dankzij de geavanceerde Product Recognising Grinder (P.R.G.). De P.R.G. herkent de gekozen specialiteit en past de maalfijnheid bliksemsnel precies daarop aan. JURA heeft ook het geavanceerde Cold Brew Process ontwikkeld, dat koud water onder hoge druk langzaam pulserend door de versgemalen koffie perst. Het resultaat is een verfrissende en evenwichtige manier om koffie te ontdekken.
De premium-volautomaat kan worden bediend via een twee keer zo snel 4,3” touchdisplay en de Blue Crystal Rotary Switch, terwijl het Speciality-Selection-menu en kunstmatige intelligentie zorgen voor een bijzonder eenvoudige en intuïtieve bediening. De technologische sprong wordt weerspiegeld in het sculpturale design, met het convex-concave frontgedeelte als het zichtbare bewijs van de liefde voor detail en absolute precisie in productie. De hoogwaardigheid van het apparaat maakt de Z10 tot een statement van uitstekende smaak.
De ingenieurs van JURA hebben de Product Recognising Grinder (P.R.G.) ontwikkeld om optimaal maalgoed voor elke afzonderlijke specialiteit te garanderen. De precisiemolen stelt zichzelf binnen fracties van seconden individueel in op de vooraf gedefinieerde maalgraad via de elektronische besturing. Het spectrum van de maalgraad loopt uiteen van zeer fijn voor korte klassiekers tot zeer grof voor extra lange specialiteiten. De instelling vindt bij elke bereiding volledig automatisch plaats en kan desgewenst vóór elke bereiding nog individueel worden gekozen dankzij de Aroma Selection.
Dankzij het Cold Extraction Process bereidt de Z10 echte Cold-Brew-specialiteiten met koud water dat onder hoge druk langzaam pulserend door de versgemalen koffie wordt geperst. Dit zorgt voor een natuurlijke en energiegevende frisdrank waarin de fruitaroma's van de koffie voortreffelijk tot hun recht komen zonder te worden weggedrukt door bitterstoffen. De zetgroep van de Z10 is de achtste generatie zetgroepen, die is geconstrueerd met een unieke 3D-bereidingstechnologie, waardoor op meerdere niveaus gelijkmatig water door de koffiepoeder stroomt en het maximale aroma wordt gehaald, zowel bij warme specialiteiten als bij Cold-Brew.